ORIENTAALSE BUIKDANSEN  door MOYANA & IETARA

BUIKDANS BEGINNERS VRIJDAG 8 SEPTEMBER 19.00 uur

 

De orientaalse dans, Bellydance ofwel buikdans genoemd, is een van de oudste en mooiste dans ter wereld, die haar oorsprong heeft in Egypte en Turkije. Deze zeer vrouwelijke isolatie dans is mysterieus, vol afwisselende ritme’s en in elkaar vloeiende bewegingen van verschillende delen van je lichaam.

In de les wordt aandacht besteed aan houding, stand van bekken, armen en hoofd. We leren bekken, heupen, schouders en hoofd afzonderlijk van elkaar bewegen.

 

In deze lessen zullen we vooral de klassieke egyptische en Arabische buikdans beoefenen maar ook andere “fusion” stijlen komen aan bod waaronder Tribal Fusion, Gipsy, Bollywood en andere oosterse dansstijlen. Tijdens de lessen voor gevorderden leren we dansen met verschillende “props” of accessoires zoals isis wings, sluiers, sluierwaaiers en stokken (saidi-dans).

 

Leren buikdansen op eigen tempo en in je eigen stijl blijven, dat kan voor iedereen en alle leeftijden! Buikdansen is gezond en ontspant je lichaam en geest.

 

Moyana en Ietara begeleiden hun leerlingen op eigen vakkundige wijze, na de les zult U zich heerlijk fit en vrolijk voelen!

Ietara is al jarenlang professioneel danseres en docente oriëntaalse dans. Ze is bekend vanwege haar verfijnde danstechniek en mysterieuze slangenshows. Zo trad ze jarenlang op als buikdanseres in de Efteling en verzorgt ze nog steeds wervelende shows in binnen- en buitenland.  Moyana danst al jaren in Ietara’s showteam ‘the Dancing Flames’ en heeft zich naast de klassieke buikdans gespecialiseerd in de nieuwe moderne vormen van buikdans met zuiderse en oosterse invloeden zoals Tribal fusion.  Tijdens haar lessen leert men buikdans met pit op prachtige hedendaagse Oriëntaalse muziek.

De lessenreeksen worden afwisselend gegeven door Moyana en Ietara. Meer info via www.ietara.com of via facebook: www.facebook.com/Moyanabellydance & www.facebook.com/Ietara

 

Kledingadvies:

broek, rok of legging met T shirt

blote voeten of ballet schoenen

 

Je bent van harte welkom op de buikdansles in RITMO STUDIO'S te Hasselt

 

Buikdans nummer 1 

For this content is flash player 9 needed.

ITARA