Wat is Moderne Dans? 

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.

Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel. De emoties en psychologie van de twintigste-eeuwse mens werden bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop het spierstelsel getraind moest worden.

LESSEN: 

  • VANAF SEPT: Modern JEUGD (12j-16j): Start op DONDERDAG    om 18u
  • Modern +16j:                     Start op DINSDAG 12 MAART om 18u15

PRIJS CURSUS: €60.00 PER PERSOON (8 weken les)
+ €20.00/jaar Lidmaatschap (terug te vorderen bij jullie mutualiteit)

LESGEVERS: Jolien Buttiens (12j-16j) & Jordy Boelen (+16j)

Jolien Buttiens 

Jolien Buttiens is 18 jaar en woont in Wellen. Ze studeert verpleegkunde en hecht dus heel veel belang aan het ‘zich goed voelen’ in haar les. Ze zette haar eerste danspasjes in Ritmo Studio’s op 3 jarige leeftijd en heeft zich sindsdien in verschillende dansstijlen verdiept. Op haar 11 jaar maakte zij voor het eerst kennis met modern, waarvoor zij les volgde bij Anneke Ghysens (finalist SYTYCD). Sindsdien heeft zij haar eigen stijl verder ontwikkeld. Naast modern heeft zij ook binnen andere stijlen veel ervaring zoals hip hop, jazz en klassiek ballet (hiervoor volgde zij les volgens het RAD systeem). Ook was zij wedstrijddanser in de stijlen garde- en showdans.

In het eerste deel van de les hecht Jolien belang aan het aanleren en opbouwen van techniek, stretchen en lenigheid. Het tweede deel van elke les zal er aan een leuke choreo gewerkt worden en geoefend worden op lichaamshouding en gezichtsexpressie. Vooral de groei van de danser staat voor Jolien centraal. Zij zal dus steeds uitdagende en gevarieerde lessen aanbieden.