home
winkelkar
geen producten

Wat is Kizomba? 

Kizomba dans en muziekstijl die in de jaren tachtig (de muziek ontstond mogelijk al in de jaren zeventig) in Angola is ontstaan. Het is vooral bekend door de romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man aanleunt en zich op die manier door hem laat leiden. Kizomba is verwant aan semba maar heeft een trager ritme. De muziek is verder beïnvloed door de zouk uit de Franse Antillen en de kompa uit Haïti.

Wij verkiezen echter om jullie de basis van de traditionele kizomba aan te leren MAAR verder te gaan in de wat modernere Urban-stijl. Deze bestaat uit soms wat kortere, krachtige bewegingen, zeer toepasselijk op de muziek.

LESSEN: 

  • Kizomba Beginners start op Donderdag 10 januari om 19u30
  • Kizomba Intermediate start op Donderdag 10 januari om 20u30

Cursus van 8 weken les van telkens 1uur. €60 per persoon. (plus €20 verplicht jaarlijks lidgeld, terug te vorderen via jullie mutualiteit)

LESGEVERS: MARCO & SARAH

Marco en Sarah leerden elkaar in het begin van 2016 kennen in Ritmo Studio’s Hasselt.
Zij was helemaal verkocht aan bachata, hij zwoer bij kizomba. Er werd gebabbeld, er werd gelachen, er werd ten dans gevraagd en er werd zelfs geweigerd. Maar langzaam maar zeker wist Marco, door zijn enthousiasme, de kizomba microbe aan Sarah door te geven. Als je haar toen verteld zou hebben... dat er een dag zou komen... waarop ze samen met “ die rare Hollander op z’n blote voeten” kizomba les zou geven, had ze waarschijnlijk eens hard gelachen en het idee snel weg gewuifd. Maar ondertussen is ze... net als hij... een deel van haar hart aan kizomba verloren...
Marco komt uit Nederland, maar woont ondertussen 12 jaar in ons mooie Limburg. Hij ontdekte kizomba een aantal jaar geleden. Vele (inter-) nationale workshops later, besliste hij een cursus tot lesgever te volgen bij Enah & Carolina. Met zijn achtergrond latin en ballroom, weet hij als geen ander wat het belang van goed leiden en volgen is. Stijldansen en kizomba delen nog een zeer belangrijke eigenschap: techniek. In de lessen gaat hij, bij het aanleren van de figuren, dan ook uitgebreid op de juiste technieken in.
Sarah heeft haar stekje in Beringen gevonden. Door eerst de muziek te ontdekken en af en toe eens voorzichtig haar neus in een kizomba ruimte te steken, voelde zich steeds meer op haar gemak om ook eens een pasje te wagen. En al snel was de inschrijving om lessen te volgen een feit. Een nieuwe dansliefde bood zich aan, de kizomba ruimte werd een vaste stek.
Marco en Sarah dansen beiden niet alleen heel graag. Ze leven zich ook graag in nummers in. Daardoor vonden ze elkaar ook in het belang dat ze hechten aan muzikaliteit. Want niet alleen de juiste pasjes zijn belangrijk. Ook het genieten van de muziek en het genieten van de dans met je danspartner behoren tot de ingrediënten van een heerlijke kizomba. Daarom kiezen ze er ook voor om hier zeker een aandachtspunt in de lessen van te maken.
Always dance with heart and attitude.